Scener ur ett alpackaliv:

2019

Alpackasläpp på Påskaftonen

Som en liten kuriositet och motvikt till alla inställda kosläpp beslöt vi att bjuda in allmänheten till vårt årliga alpackasläpp bland påskliljorna.

Och OJ så överrumplade vi blev över det stora intresset och alla positiva kommentarer! Det får nog bli tradition det där.
Tack Ystad Allehanda för trevlig artikel!
2018

Pressen uppmärksammar alpackorna stort

TT-journalisten Anna Karolina Eriksson med fotograf var här i oktober vilket resulterade i en fin artikel som har publicerats i en mängd tidningar bl a Dagens Nyheter- Näringsliv (ladda ner som pdf), Svenska Dagbladet, Expressen, Sydsvenska Dagbladet, Nordvästra Skånes Tidningar, Helsingborgs Dagblad, Metro, Uppsala Nya Tidning, ATL - Lantbrukets affärstidning, Land Lantbruk, Värnamo Nyheter, Östgöta Corren, Dalarnas Tidningar samt Falukuriren…
Sällan har väl en artikel om alpackor fått en sån bred spridning!

SM i alpackaull

2018 års upplaga av SM i alpackaull, organiserat av Alpaca&Friends, vanns av Österlen Alpackas Tiddelipom, en silvergrå skönhet som har allt.

Poängen blev 87,5 vilket är ”ganska” sensationellt eftersom han med detta även slog vita och fawn deltagare. Tiddelipoms mor är Silverstream Jindabyne och hans far är Silverstream Governor Grey.

 

 

 

 

Klicka på poängkortet för att se det mer läsbart >>

 

Kajsa har anlänt

En ny medlem har sällats sig till gårdens alla familjemedlemmar: den irländska varghunden Kajsa (egentligen Knallåsens Aya Star). Vi ser med stor glädje fram emot en hund som kommer att älska våra alpackor lika mycket som vi gör!


© Österlen Alpacka

Österlen Alpacka
Den Gamla Möllegården
Gröstorp
272 94 Simrishamn
+46 (0)730-92 87 57
info@alpacka.se