Veterinärinformation

En del av Österlen Alpackas verksamhet riktar sig till veterinärer. Det handlar t.ex. om workshops och kurser, informationsspridning och forskningsprojekt. Här hittar ni en del rapporter och information om detta.

Workshop för veterinärer

9-10 sep 2010
Läs mer >>

Rapport: workshop för veterinärer 2008

Dr Cheryl DeWitt, DVM, från USA

Veterinär Cheryl DeWitt från USA

När vi började planeringen för två år sen av årets workshop för veterinärer, direkt efter den första som vi organiserade, hade vi aldrig kunnat drömma om att intresset denna gång skulle bli så stort. Anmälningarna droppade in i rask fart och vi insåg rätt snart att kursen måste fördubblas för att ge plats åt alla. Veterinär Cheryl DeWitt från USA som skulle leda det hela hade vänligheten att gå med på att köra sitt program två gånger liksom veterinär Andrea Holmström från Svenska Djurhälsovården som informerade om det nya svenska hälsoprogrammet för kamelider.

Totalt ca 40 veterinärer från Sverige, Norge, Danmark och Finland tog sig till Österlen för att lyssna till Cheryl, en blid liten dam med ett stort varmt hjärta och oerhörda kunskaper om alpackor och lamor. Då Cheryl även är utbildad av Marty McGee i konsten att hantera alpackor på ett respektfullt sätt, gick detta naturligtvis som en röd tråd genom alla kursdagar.

Läs mer rapport >>

Rapport: workshop för veterinärer 2006

18-19 september 2006

Set Bornstein och Heikki Sirkkola ultraljudsundersöker ett dräktigt sto. Ann Marie håller enligt TTEAM-metoden.

Ett 10-tal veterinärer från hela Sverige plus Norge och Finland hade tagit sig till Österlen för att under två dagar diskutera alpackor tillsammans med veterinärerna Gina Bromage från England, Heikki Sirkkola från Finland, Set Bornstein och Andrea Holmström från Sverige.

Läs mer rapport >>


© Österlen Alpacka

Österlen Alpacka
Den Gamla Möllegården
Gröstorp
272 94 Simrishamn
+46 (0)730-92 87 57
info@alpacka.se